Åsaflåset

Åsaflåset är ett motionscykellopp för alla som gillar att cykla. Banan går längs asfalterade vägar i södra Närke. Längs banan finns funktionärer som kan assistera, och som ser till att alla cyklar rätt väg. Det finns även depåer som serverar frukt och dryck. I Mariedamm, där loppet vänder tillbaka mot Åsbro, finns möjlighet till en stunds avkoppling i ett litet kapell.

Anmälan
Anmälan kan göras från den 1 januari. Vid anmälan efter den 15 maj tillkommer en avgift om 50:– per vuxen deltagare. Ingen extra avgift för barn under 16 år.
Det går att efteranmäla sig och betala vid starten.

Tider
09.00 Incheckning öppnar/efteranmälning
09.30 Uppvärmning
10.00 Första start
12.00 De snabbaste cyklisterna kommer i mål
14.00 Slut

Start och mål
Badplatsen vid Hemsjön i Åsbro. Skyltning från norra infarten till Åsbro, vid Bosse bil.

Hjälmtvång
Observera att cykelhjälm är ett krav för alla deltagare!

Tröjor till alla
Alla deltagare och funktionärer belönas med en t-tröja i årets kulör. Tröjorna delas ut vid starten.

Uppvärmning
För att värma upp musklerna och höja stämningen hålls en fartfylld uppvärmning.

Försäkring
I anmälningsavgiften ingår försäkring.

Det första Åsaflåset arrangerades 2006
Tankarna på ett cykellopp kom till under en tjejfrukost, anordnad av Åsbro Frikyrkoförsamling och Svenska kyrkan i Lerbäck, 2005. Idén kläcktes vid samtal om hur man skulle kunna jobba vidare med utgångspunkt från ande, kropp och själ.

Då nuvarande verksamhet med frukost och föreläsningar för kvinnor mer sörjde för det själsliga kändes det naturligt att starta ett projekt där vi inspirerade människor att komma igång och motionera på cykel. På så vis kunde vi bidra till att bygga upp en bättre fysisk styrka som tillsammans med frukost och föreläsningar månade om hela kroppens välmående.

Det första året deltog 108 tjejer och kvinnor. Alla var nöjda med banan, vädret och organisationen. Det visade sig snart att killarna och gubbarna också gärna ville vara med.