ÅSBRODAGEN 2017-09-16 INVIGNING

VÄLKOMNA TILL

ÅSBRODAGEN MED INVIGNING AV NYA FRILUFTSOMRÅDET VID GAMLA IMPREGNERINGEN:

Under öppethållandetiden kan Du vandra runt nya friluftsområdet och handla bra produkter såsom träslöjd från medlem av Svarvarhuset i Wadköping, läderslöjd, äkta marknadsgodis från Knalle, lokal honung, hårvårdsprodukter, fågelholkar och lokal träslöjd, tomater från Karintorp, Afghanskt hantverk, konst i betong, Oktobermössan till förmån för cancerfonden. Mer tillkommer varje dag.

Det finns hoppborg för de minsta. Naturlekplatsen har inte hunnit bli klar till 100% vid invigningen.

Utegymmet är bemannat – träningstips.

Lokalpolisen Irené Rosell berättar om Grannsamverkan.

ATV i Hallsberg visar elfordon tillsammans med Öystein Björndahl som visar sin Tesla och låter de minsta prova mini-elbil..

Stall Släte har ponnyridning.

Knottebo Brukshndklubb visar upp några hundar att hälsa på.

LIP AB ställer ut några muskelmaskiner som barnen får klättra upp i och bjuder på Godisregn.

Lundin Mining Zinkgruvan firar 160 år och har lovat en tävling.

Njuta Massage i Askersund finns på plats i en husbil för att låta Dej prova på relaxing.

Qstar bemannar macken 10.00 – 14.00 då också priset kraftigt sänks. Kövarning!

Därefter finns man på området.

ÅV-Bygg ställer ut. Är Du duktig på att slå i spik???

Åsbro Kursgård låter dej eventuellt prova en stolpe. Man bjuder på grillat med mera.

Förhoppningsvis får PRO till ett fikatält nere vid plåtslageriet och säljer lotter.

SPF säljer lotter. Båda organisationerna lär dej spela boule!

Viby Solel, Bergqvist Järn, Askersunds kommun och Qstar har sponsrat med material och priser.

Preliminära hålltider

12.00 VOLVO fritids mopedrally anländer till bollplan för fikarast. Fint väder 0 80-100 moppar!

12.20 Anländer kortege med veteranbilar Nostalgimacken-Qstar-Gamla Rv50-Barrvägen-Stationsvägen-Vissbodavägen-Tisarvägen. Samma tid kortege med veterantraktorer Nostalgimacken-Trädgårdsvägen-Vissbodavägen-Tisarvägen. Parkerar på nya bollplanen.

12.30 Mässingsorkestern Spikblecket underhåller

13.00 Invigningen börjar med korta tal från inblandade parter. Vinnare i namntävlingen koras och nya namnet avtäckes.

Riksdagsledamoten Matilda Ernkrans, ordförande i Miljö- och Jordbruksutskottet, klipper bandet och inviger området. Alla Åsbros skolelever klasserna 1 – 7 får springa en invigningsrunda (C:a 500m) på del av nya gångvägssystemet. Som tack delas Åsbromärket ”Å!” i blått och guld ut till varje deltagare att fästa på sin jacka. Spikblecket fortsätter att spela

14.00 Godisregn OBS! För trängseln – barn över 130cm uppe vid LIP ABs fordon. Kortare barn nedanför invigningsscenen.

I Stationshuset bildspel med gamla Åsbrobilder och SGUs bilder från arbetets gång.

Under hela evenemanget säljer Matöppet kaffe & wienerbröd för 5 kronor och Pizzerian Pizzaslice och dricka för 30 kronor. Barnens hoppborg sponsras av Matöppet-

Godkänd traktortransport mellan Stationshuset och invigningen.

Gratis parkering nära området. Skyltad infart från Vissbodavägen/Trädgårdsvägen. Var snäll respektera andra avspärrningar och trafikvakter och täpp inte till centrum med bilar.

Hjärtligt välkomna till Åsbros nya, 60000 kvadratmeter stora pärla med potential för framtida evenemang av mått.

För ytterligare upplysningar Lars Wennborn, Ordf 070-3764090 lars.wennborn@gmail.com

Detta program är preliminärt 2017-08-31 och kan komma att ändras utan förpliktelser från vår sida.